A kovácsoltvas az utóbbi időben közvetlen környezetünk dísze lett újra.

A kovácsmesterség mindig komoly elismerésnek örvend, egyedi kovácsoltvas terméket csak kovácsok tudnak alkotni. A rideg vasat magas fokra felmelegítik, így könnyen formálható, rugalmas anyaggá válik, amit a kovácsok kalapácsütésekkel könnyedén megformáznak. A kézi megmunkálás, az emberi munka és a kivitelezés egyedisége komoly értéket képvisel, mind eszmei, mind anyagi értelemben.

A világ egyre nagyobb igényének köszönhetően a kovácsoltvas termékeket is utolérte a tömeggyártás. Kereskedelemben sok helyen kaphatók préselt és hidegen hajlított elemek, melyeket akár házilag is felhasználhat az ember, ha lakatos ismeretekkel fel van vértezve. Egy katalógusból választott elemekből készített tárgy vagy saját ötlet megvalósítása is lehet egyedi munka.

Hideg megmunkálással dolgozok. Szeretem az egyedi tárgyakat, használati eszközöket, saját készítésű ajándékokat. Az ötletet az otthoni igény adta. A lakásban, a kertben mindig szükség van egy-egy praktikus dologra. Törekszem arra, hogy a hasznosság mellett hangulatosan illeszkedjenek a környezetbe, dekorációként is megállják a helyüket.

Kovácsoltvas bortartókat régebben készítettem. Tulajdonképpen hideg megmunkálással, mert sajnos igazi kovácsműhelyem nincs.

A fémlemezeket véséssel, vágással, hajlítással formálom alkotássá. Az így kapott elemeket egymáshoz hegesztem és különböző festési, antikolási eljárással adom meg az egyedi hangulatát.

Minden Borkedvelő tudja, hogy a borok tárolása éppen olyan fontos, mint a megfelelő bor kiválasztása egy adott alkalomra.

Akiknek borgyűjteménye, vagy borospincéje van, azok a tárolásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Szeretik ízlésesen elhelyezni kedvelt boraikat.

Az egyik borkedvelő barátom kigondolta, hogyan szeretné tárolni a borait. Egyedi elképzelését, igényét megvalósítottam. Készítettem neki többfélét: egy klasszikus bortartó állványt, hordó formájút, falra akaszthatósat, s hozzá dekorációt is. Egy stílusosan elkészített kovácsoltvas bortartó egyedi és maradandó ajándék!