AC-Zymes a bélflóra egészségéért

Bélrendszerünkben a káros és a jótékony hatású baktériumok dinamikusan változó egyensúlyi állapotban élnek. Ha ez az egyensúly felborul, a jótékony baktériumok károsodnak és ezáltal a bél teljes működése zavart szenvedhet.

 

A közhiedelemmel ellentétben a bélflóra több, az egészséghez nélkülözhetetlen funkciót tölt be. Többek között segíti az emésztést és szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében is. Itt termelődik az immunanyagok közel 70%-a, és a véralvadáshoz nélkülözhetetlen, zsírban oldódó K-vitamin több mint fele.

 

Egy fertőzéses megbetegedés és a kezeléséhez szükséges antibiotikum kúra már elegendő ahhoz, hogy a bélrendszer egyensúlya megváltozzon, ugyanakkor a stresszes életmód, a dohányzás, a környezeti változások, az egyoldalú táplálkozás vagy a fogyókúra is problémaforrás lehet.

A jótékony baktériumok károsodásával teret nyernek a betegséget okozó baktériumok és gombák. Ennek tünetei lehetnek gyomor- és bélrendszeri panaszok, hasmenés, puffadás, rosszabb esetben viszont ennél súlyosabb problémák is.

Miért fontos az egészséges bélflóra?

 

A téli járványos időszakban sajnos egyre több a légúti fertőzés. A probiotikumok az influenzaszezonban igen fontos szerepet játszanak, hiszen gátolják a vírusok káros hatását, továbbá erősítik az immunrendszert. Mivel immunrendszerünk teljesítménye nagyban függ a bélflóra működésétől, ha ez az érzékeny rendszer valamilyen betegség hatására megsérül, akkor védtelenebbek lehetünk.

Mi segíthet?

A betegségek megelőzése céljából érdemes napi szinten probiotikumokat fogyasztani. Köztük az egyik legismertebb a Lactobacillus Acidophilus, mely egy különösen ellenálló, hasznos baktérium. Amellett, hogy pótolja a bélflórát, valamint óvja az emésztőrendszer és bélrendszer épségét, hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez is.

Miért éppen az AC-Zymes?

Az AC-Zymes olyan probiotikus készítmény, amely nagy csíraszámban tartalmaz Lactobacillus Acidophilus-t. Segítségével megóvhatod a tápcsatorna normális baktériumflóráját, így hatékonyan támogathatod az emésztőrendszered egészséges működését.

Forrás: CaliVita